Bitiş sizce nedir? Bir ilişkiyi bitirmek, bir işi sonlandırmak, bir yerden taşınmak genelde acı verir. Bunun şiddeti kişiden kişiye ve olaydan olaya değişse de buradaki bakış açısı genelde “sona gelmek” gibidir. Ancak asıl olan şey, yeni bir şeyin başlangıcına yaklaşmaktır.

Boşanma da bir son gibi görünse de yaşamınızda bir başka aşamaya geçişi anlatır. Ancak bu geçiş süreçleri stresli, yorucu, yıpratıcı ya da zorlayıcı olabilir. Peki bunu değiştirmek mümkün değil mi?

Boşanma sonrasında kadın bir erkekten çok başka hislere, düşüncelere ve durumlara maruz kalır. Onun için bu yolculuk biraz daha zorlayıcı görünebilir. Ancak unutmayın, dışarıda olan her şey içinizden yansır…

Boşanma Sonrasında Kadın Ne Yapmalı?

Boşanma süreci nasıl geçerse geçsin, sonrasında kadının maruz kalabileceği şeyler şunlar olabilir;

  • Toplum baskısı
  • Diğer erkekler için hedef haline dönmek
  • Diğer kadınlar için tehdit haline dönmek
  • Çocuğu için denge kurmaya çalışmak
  • Negatif ayrımcılığa maruz kalmak
  • Güvende hissedememek ve çok daha fazlası

İşte tüm bu sebeplerden dolayı boşanma sonrası kadın ve erkek psikolojisi birbirinden çok farklıdır. Erkekler dışa dönük bir yaşama hazırlık yaparken kadınlar daha içe döndükleri bir hayata geçiş yapmış olurlar. Peki bu böyle mi olmalı?

Artık bir dönemi bitirip yenisini başlatan kadının kendi değerini bulma zamanı gelmiştir. Bunu bulmak için önce kendini olduğu gibi kabul etmeyi sonra da kendini koşulsuz sevmeyi öğrenmeye ihtiyacı vardır. Tüm bunlar boşanma sonrası kadın psikolojisi için uygulaması güç başlıklar olabilir ancak bu dönemde destek alarak, size iyi gelecek çalışmalara katılarak bu süreci çok daha yumuşak ve hatta faydalı atlatmak mümkün.

Boşanma Sonrası Toparlanmak İçin Yapılması Gerekenler

Bir evliliği bitirme kararı, evlenmeye karar vermekten çok daha zordur. Ancak ne kadar zorlayıcı olursa olsun, eğer o evliliği sürdürmek artık sağlıklı bir şekilde mümkün olmuyorsa, bitirmekten başka çıkış yolu kalmamış olabilir. Önemli olan, o kararı aldıktan sonra hayata tutunmaya devam edebilmek. Peki bunun için neler yapılmalı?

  1. Duygularınızı Yaşamaya İzin Verin

Bu süreçte kendinizi üzgün, yıpranmış, yorgun ve benzeri duygular içinde hissedebilirsiniz. Öncelikle bilmelisiniz ki yaşadığınız her şey normal. Önemli olan ne yaşadığınız değil, bunu ne kadar yaşadığınız. Eğer bu duyguların içinde uzun süre kalıyorsanız işte oraya bir müdahale gerekecektir.

  1. Kendinizi Merkeze Koyun

Bu süreçte siz iyi olmazsanız başkaları asla olamaz. Eğer çocuğunuz varsa, siz acının içinde yok olurken “aman yeter ki o iyi olsun” diye kendinizi görmezden gelmemelisiniz. Çünkü bilmelisiniz ki, çocuklar hisseder. Beyhude bir çabanın içinde olmaktansa önce kendinizi iyileştirip sonra yaşamın keyfini birlikte çıkarabilirsiniz.

  1. Sevgiye Kapalı Olmayın

Bu süreçte yanınızda olmak isteyen insanları kendinizden uzaklaştırmak yerine onların iyileştirici sevgisini kabul edin. Onlarla birlikte bu süreci sevgi dolu atlatacak ve yaralarınızı çok daha hızlı iyileştirebileceksiniz.

Boşanma Sonrası İçin NLP Neden Önemli?

NLP sayesinde bu dönemi çok daha kolay atlatmanız ve kendinize, değerinizi hediye etmeniz mümkün. Duygularınızı ve düşüncelerinizi yönlendirme konusunda size çok şey öğreten NLP Tabanlı Duygu Odaklı Eril-Dişil Denge Eğitimi sayesinde sadece boşanma sürecini değil yaşamın geri kalanını da doğru adımlarla yönetmeyi öğreneceksiniz.

NLP Tabanlı Duygu Odaklı Eril-Dişil Denge Eğitimi sayesinde;

  • Dişil enerjinizi nasıl aktive edeceğinizi öğrenip yaşamdan aldığınız keyfi artıracaksınız,
  • Eril ve dişil enerjinizi dengeye getirmeyi ve bu enerjileri nasıl aktive etmeniz gerektiğini öğreneceksiniz,
  • İlişkilerinizi nasıl daha sağlıklı sürdürebileceğinizi öğreneceksiniz,
  • Farklı yapılardaki kişilerle nasıl iletişim kurmanız gerektiğini öğreneceksiniz,
  • Kendi değerinizi bulacaksınız…

NLP teknikleri ile desteklenmiş Duygu Odaklı Eril-Dişil Denge Eğitimi alarak boşanma sürecini çok daha kolay ve kısa zamanda atlatmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Write a comment

WhatsApp aç
Nasıl yarıdımcı olabilirim?
Merhaba,
Nasıl yardımcı olabilirim?